This website uses cookies. By continuing to use this website, you agree to the use of cookies. More info here
Accept Cookies

GAYSORN VILLAGE

Ratchadamri Road, Bangkok
Thailand
2016

GAYSORN VILLAGE

Ratchadamri Road, Bangkok
Thailand
2016

GAYSORN VILLAGE

Ratchadamri Road, Bangkok
Thailand
2016
toweroffice toweroffice buildingmixed usemixed use developmentretail

The project included the creation of a long facade spanning some 180 meters linking the existing shopping mall to a new high-rise office building, as well as a covered pedestrian walkway all the way to the Saen Seap canal.


The tower is predominantly office space with high and low zones separated by the building’s highlight feature -- a double-height lobby and open-air terrace that act as a break-out space.


A prominent characteristic of the new tower facade are the horizontal bands of brise soleil. This not only aids energy conservation but, more importantly for the architects, was aimed at increasing the level of human comfort within the building as glazed buildings tend to get uncomfortably hot at their glass facades, and these areas are thus avoided by users. The fins provide a comfortable environment, even in areas around the perimeter of the building, enabling people to sit comfortably by the window.

AWARDS
LEED Gold® (LEED® BD+C: Core and Shell): 2017

Share:
Facebook
Email