This website uses cookies. By continuing to use this website, you agree to the use of cookies. More info here
Accept Cookies

ENERGY COMPLEX

Vibhavadi Rangsit Road, Bangkok
Thailand
2009

ENERGY COMPLEX

Vibhavadi Rangsit Road, Bangkok
Thailand
2009

ENERGY COMPLEX

Vibhavadi Rangsit Road, Bangkok
Thailand
2009
high riseoffice toweroffice buildingawardenergy

The complex was developed to not only be the base for the Ministry of Energy, but also for the Petroleum Authority of Thailand (or PTT). The parameters for the architectural design and the engineering were that it be distinctive, and a model of energy conservation for other large buildings to emulate.


In consultation with engineers and energy conservation experts, several design options were considered, including one in the shape of a drop of oil. Ultimately, two concepts were submitted.


Strict energy conservation parameters necessitated careful consideration of the exterior wall covering and the use of multi-layered windows. Another important aspect that was to make the building interesting from bottom to top by using various layers, or glass panes.


In terms of facilities management, the complex was designed to accommodate the use of building automation to ensure operation costs are kept low in the long-run.


All this also serves to provide a comfortable working environment for Ministry personnel and PTT staff. A mid-zone connects the PTT office tower to the Ministry building, which provides access to shared facilities, such as the auditorium, library and the recreational area.

AWARDS
Contract Winning Design : 2004
Thailand Energy Awards : 2011
ASEAN Energy Awards : 2011
LEED Platinum® (LEED® BD+C: Core and Shell) : 2010
Share:
Facebook
Email