This website uses cookies. By continuing to use this website, you agree to the use of cookies. More info here
Accept Cookies

RAJINI FOUNDATION SCHOOL

Khlong Khuean, Chachoengsao
Thailand
2018

RAJINI FOUNDATION SCHOOL

Khlong Khuean, Chachoengsao
Thailand
2018

RAJINI FOUNDATION SCHOOL

Khlong Khuean, Chachoengsao
Thailand
2018
master planningArchitectureeducationalschool

The “Rajini Foundation School” is named after Queen Savang Vadhana, the founder of the Rajini Foundation. The school is located on an expanse of land along the Bang Pakong River, with seasonal breezes and cool air from the river moving through. The design concept focused on three aspects: Heritage Spirit, Education 3.0, and Sustainable Life.

Heritage Spirit The white bullet wood flower is the symbol of the Rajini Schools and expresses the essence of this all-girls school. This was incorporated into the design elements, such as the outside air openings. This also acts as a screen, providing privacy by preventing people from the outside looking in and creating a safe environment for the girls. The serenity of the location influenced the overall design of the buildings, resulting in unadorned, contemporary architecture.

Education 3.0 Designed to meet the needs of Collaborative Learning, Technology, Customized Learning Space and Active Learning to support modern education. This focuses on self-learning initiative and paves the way for Education 4.0 in the future. These spaces are conducive to collaborative learning, group work and exchanging ideas. At 2.5 meters wide, the hallways allow for seating and a large center court provides a space for indoor gatherings. Exterior spaces can be used for a host of different activities, and a bridge linking two buildings of various classrooms and learning spaces facilitates the students’ diverse curriculum.

Sustainable Life The buildings are oriented on a North-South axis. Classrooms face the Bang Pakong River on one side and the school gardens on the other. The classrooms are the focal point of the school grounds. This is linked to the bleachers designed for outdoor activities which are within a comfortable walking distance of 50-100 meters. It is important for buildings designed in clusters to have well-planned connecting walkways to ensure long-term functionality. The central court also allows natural light into the building through a skylight.

These concepts are in line with the school’s mission to foster virtuous and capable young women through modern academics in a natural and sustainable environment.

Share:
Facebook
Email