This website uses cookies. By continuing to use this website, you agree to the use of cookies. More info here
Accept Cookies

PANYAPIWAT INSTITUTE OF MANAGEMENT EEC CAMPUS

Sattahip, Chon Buri
Thailand
2022

PANYAPIWAT INSTITUTE OF MANAGEMENT EEC CAMPUS

Sattahip, Chon Buri
Thailand
2022

PANYAPIWAT INSTITUTE OF MANAGEMENT EEC CAMPUS

Sattahip, Chon Buri
Thailand
2022

Panyapiwat Institute of Management has a goal to expand the institution into hub to support the development of manpower to meet the manufacturing demands of the industrial sector in the Eastern Special Development Zone (EEC). The campus aims accommodate up to 5,000 students on an area of 99-rai, with provisions for future development expansions.

 

The design concept of Back to Basics | Learning with Nature | Knowledge Is Everywhere was applied to create an environment that encourages experiential learning through simply living in harmony with nature, and by incorporating nature to help create an environment conducive to the exchange of knowledge and experiences. With a focus on creating collaborative spaces for students and teachers within the natural environment, users are able to gain knowledge, exchange ideas and create new innovations. This emphasizes the concept of Knowledge is Everywhere, not just the classroom. There are also spaces that support the latest technology in learning, as well as various areas which can be easily adapted to accommodate a wide range of uses.

 

This project showcases the concept of Passive Design Architecture since the project's inception, from the Master Planning to architectural design, M&E systems and landscape architecture. All this facilitates study and connections with nature. Focusing on sustainability and preserving nature, careful planning of the building uses and orientation reduce heat and minimize the need for air conditioned spaces. The Master Plan incorporates green spaces between buildings, and encourages the use of renewable resources, such as rainwater retention and reusing gray water. Green roofs reduce heat within the buildings as well as the heat island effect in the surrounding areas. The project design is intended to raise user awareness of energy conservation measures, for example, by allocating parking spaces and promoting the use of bicycle lanes.

 

Furthermore, the utilization of natural raw materials requires less complicated manufacturing and construction processes. The use of chemicals, such as external paint, was also limited promote the project's environmentally friendly image. Landscape design which emphasizes the use of native plants reduces maintenance and grows well organically. This is inspired by Dr. Miyawaki's concept of natural forest planting, in which large trees are planted from seedlings rather than transplanting large trees onto the project. This method ensures the sustainability and longevity of the trees into the future.

Share:
Facebook
Email