This website uses cookies. By continuing to use this website, you agree to the use of cookies. More info here
Accept Cookies

MAHIDOL SQUARE PARKING

Prince Mahidol Hall, Mahidol University
Thailand
2019

MAHIDOL SQUARE PARKING

Prince Mahidol Hall, Mahidol University
Thailand
2019

MAHIDOL SQUARE PARKING

Prince Mahidol Hall, Mahidol University
Thailand
2019

Due to limited parking space at Prince Mahidol Hall, an additional building was designed to offer adequate parking for events hosted at the Hall. The surrounding area was also developed to meet the needs of the university, such as a 500-seat auditorium to cater for academic conferences and shops, which boost interaction with the local community. Prince Mahidol Hall is primarily the venue for Commencement ceremonies, thus the new car park building will offer orderly, additional parking space on campus.

 

The triple-story Mahidol Square Parking has a total area of 30,000 square meters and capacity for 1,000 cars. Built on the site of the existing car park, the new parking building is largely below ground, with the new conference hall and shops are at ground level, connected to the plaza and drop-off area. The roofs of these structures are designed to be almost plane so as not to obstruct the view of Prince Mahidol Hall.

 

Two basement levels of parking were excavated using the cut-slope technique to eliminate the need for retaining walls, and plant cover on the 1:2 slope gradient helps to prevent soil erosion. Not only is it a cost-efficient method of construction, this open wall design facilitates natural ventilation, creating a sustainable, low energy parking facility. The new parking building is connected to Prince Mahidol Hall’s basement parking at level B1.

 

The landscaped walkway serving the conference hall and shops on the upper level provide shade and seating

among lush foliage, creating an attractive little community mall promenade. Climbers and creepers are planted in planters surrounding the parking building to create a refreshing, green façade and act as a screen to conceal the cars parked within.

 

Drainage around B2 level, along with a surge tank and submersible pump, is designed to prevent flooding in the two basement levels. Rainwater runoff on the ground level drains into the storm water drainage moat surrounding the campus.

Share:
Facebook
Email