CENTARA Q RAYONG

Klaeng, Rayong
Thailand
2015

CENTARA Q RAYONG

Klaeng, Rayong
Thailand
2015

CENTARA Q RAYONG

Klaeng, Rayong
Thailand
2015
This was a large extension for this formerly tiny 13-guestroom hotel on Mae Phim beach in Rayong, Thailand. A new hotel building was added to provide it with an extra 30 guestrooms and its original reception lobby building was completely renovated (with facilities added such as: all-day dining, a pool bar, and a fitness and spa area). The clients are a young couple who wished a design that would attract hipsters and make the hotel a trendy destination in the Rayong Province. One of the main ideas in the project conceptual design was to create a design that would satisfy user experience. Due to the rapid change in technology and its availability, social media has developed a new habit for almost all generations. The selfie has then become more or less a must when visiting places nowadays. To resonate with this new state of affairs, the main hotel building, the entrance and the lobby hall space have all been designed to form an enormous unconstructive open space of seven floors (almost 23 metres) in height, with the dramatic flow of the main staircase linking all the selfie spaces together. It has sacrificed some areas, permitted to be used as guestrooms under the Building and Planning Regulations, to allow for this guest experience that makes the hotel more memorable and photogenic. The design of the hall features the use of natural daylight to increase the experience of the change of time throughout the day. Reflections from the pool in front of the hotel can also be viewed and experienced from this space. Additionally, the design of the building mass uses a sharp slope line pattern on its front elevation to bring this experience from indoors and out whilst generating changing light and shadow experiences for both indoors and outdoors. This pattern is also repeated in its interiors to bring unity to the design. Furthermore to give a feeling of continuity from the nature outside, wooden materials are applied throughout the interior works of the new and renovated areas of the project. As requested by the client, simplified traditional Thai patterns were added in the areas that were renovated to balance the harmony between traditional Thai culture and Nature in a hipster way.
Share:
Facebook
Email