This website uses cookies. By continuing to use this website, you agree to the use of cookies. More info here
Accept Cookies

INTERCONTINENTAL HUA HIN (NEW WING)

Hua Hin, Prachuab Khiri Khan
Thailand
2015

INTERCONTINENTAL HUA HIN (NEW WING)

Hua Hin, Prachuab Khiri Khan
Thailand
2015

INTERCONTINENTAL HUA HIN (NEW WING)

Hua Hin, Prachuab Khiri Khan
Thailand
2015

The extension of the Intercontinental Hotel Hua-Hin addresses the increasing demand for venues for weddings, meetings, seminars, and other functions. It also supports BLUPORT, the new shopping centre located nearby.


This new wing is situated across the road from the original hotel complex. With social responsibility in mind, a new pedestrian bridge was built, providing a link between the two hotel wings which is also open to the general public.


In addition to providing a 350-sq.m. ballroom, 2 meeting rooms and an all-day dining and lounge; the new wing includes 40 guestrooms and a swimming pool that is shared with public space. It also provides other facilities and back-of-house services in conjunction with the original wing of the hotel complex.


There were several challenges which the design addresses, such as height restrictions due to local Planning Regulations. This was overcome by providing some areas at the top of the buildings with sea views. In addition, as there was no direct access to the beach, access is thus provided through the existing wing.


The design also focuses on integrating the hotel with nature by providing a large garden, almost an acre in size, as well as preserving the ancient Tamarind trees and an ancient Bhodi tree on the property. This greatly influenced the planning and zoning of the main functions and guestrooms, adding to the hotel’s unique character.


Consequently, Tamarind leaf patterns were used as one of the main features of the façade and interior decoration. The colonial features from the existing wing were also modified to keep the original feel of the brand, whilst adding a hint of modernity and timelessness.

Share:
Facebook
Email